SJB Zonhoven
Kleine Hemmenweg 4A
3520 Zonhoven
Tel: +32 11 55 99 90
info@sjbzonhoven.be

SJB meer (dan een) school

Werkgroepen voor de leerlingen

BazArt

In deze werkgroep ligt de focus op cultuur. Zo organiseert BazArt onder andere elk jaar een fotowedstrijd, een gedichtenconcours en de SJB-quiz. Ook een “klassieker” is de jaarlijkse “Latijnse quiz”, ook al wordt die niet georganiseerd vanuit BazArt.

WAP

“We are parliament!”

Onze WAP is een eigentijdse versie van het traditionele leerlingenparlement. Ze organiseren bijvoorbeeld elk jaar de Valentijnsactie maar de leden van de WAP vind je ook terug in de andere werkgroepen.

Sportraad

In de sportraad worden sportactiviteiten voor de leerlingen op school georganiseerd. Deze activiteiten vinden gewoonlijk plaats tijdens de middagpauze. Enkele voorbeelden: tafeltennis, badminton, minivoetbal …

Angels at Work

In deze werkgroep wordt nagedacht over de plaats van godsdienst op onze school. De verschillende vieringen worden ook in deze groep voorbereid en uitgevoerd.

MOS

Milieu op school

Deze werkgroep houdt zich bezig met het milieu en hoe wij in onze school op een duurzame manier kunnen omgaan met onze leefomgeving. Een dikketruiendag is daar een voorbeeld van.

Schoolorkest

Dit is een niet erg officiële werkgroep. Op onze school is er een intussen redelijk uitgebreid assortiment aan instrumenten zoals allerlei gitaren, versterkers, een keyboard en een drumstel. Geïnteresseerden kunnen deze gebruiken. Vanuit dit schoolorkest worden nogal eens de vieringen muzikaal opgeluisterd.

Bijzondere activiteiten

X-MOS

Elk jaar in januari vieren onze zesdejaars hun laatste 100 dagen op onze school. De dag begint traditioneel met een ontbijt. Vervolgens is er een plezierige activiteit voor alle leerlingen op de speelplaats. In de verdere voormiddag is er de grote X-Mos-show, opgevoerd door de zesdejaars voor onze vijfdejaars en beschikbare leerkrachten. De dag wordt feestelijk afgesloten met een spetterende fuif.

Galabal

Elke twee jaar organiseert een ploeg van leerkrachten en leerlingen het galabal voor onze leerlingen van het vijfde en zesde jaar en onze oud-leerlingen. De Grote Zaal wordt mooi versierd, er is een geweldige geluid- en lichtshow en de gasten kleden zich stijlvol. Een echt succesnummer!

Stressfactor

In het schooljaar 2015-2016 hebben we kunnen genieten van de eerste Stressfactor op SJB. Dit is een minifestival waarop 3 muziekgroepen optraden op onze speelplaats. De hele WAP en een grote ploeg leerkrachten zorgden voor de organisatie. Hopelijk krijgt dit nog een vervolg.

Sportdag

Op het einde van de eerste schoolweek in september vindt op SJB de jaarlijkse sportdag plaats. Een uitstekende gelegenheid om je klasgenoten (opnieuw) en je leerkrachten te leren kennen.

Jaarlijkse reizen

Trier

Onze derdejaars in de richting Latijn gaan tweejaarlijks met hun collega’s in het tweede jaar op VMS op reis naar Trier en ontdekken daar de overblijfselen van de Romeinse beschaving.

Parijs

Twee dagen naar Parijs is een vaste traditie voor onze vierdejaars. De belangrijkste troeven van de lichtstad komen aan bod.

Ook onze vijfdejaars gaan dit jaar naar Parijs. Vorig jaar ging hun reis niet door wegens corona, dus dit jaar staat Parijs ook voor de vijfdejaars op het programma.
Door de gevolgen van de Brexit is Londen niet langer een geschikte bestemming voor onze vijfdejaars. Vanaf volgend jaar wordt er gezocht naar een alternatief.

Italië

De Italiëreis is zonder twijfel hét hoogtepunt in het zesde jaar op SJB. Nog jaren nadien worden oud-leerlingen lyrisch wanneer ze vertellen over hun herinneringen aan deze reis.

download ons logo

download een .zip bestand met alle varianten van ons logo of bekijk hier onze volledige huisstijl

download