SJB Zonhoven
Kleine Hemmenweg 4A
3520 Zonhoven
Tel: +32 11 55 99 90
info@sjbzonhoven.be

Voorstelling van onze richtingen

Welkom op dit digitale informatieplatform over de studierichtingen in de tweede graad op het Sint-Jan Berchmansinstituut in Zonhoven.

Het directieteam van SJB geeft in onderstaande presentatie een algemene beschrijving van ons studiekeuzetraject.

Algemene presentatie

Op onze school bieden wij een waaier van verschillende richtingen aan. We hebben richtingen op verschillende niveaus. Zo zijn er algemene richtingen maar kan je ook kiezen voor een technische of beroepsrichting.

In de filmpjes hieronder leggen de vakleerkrachten je tot in de puntjes uit wat hun richting precies inhoudt.

Heb je na het bekijken van de filmpjes toch nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op via het contactformulier.

We wensen je veel kijk- en luistergenot!

ASO

Economie
Mevrouw Mulkers geeft je meer uitleg over het vak economie en het profiel van de geknipte economie-leerling. Je komt er ook te weten dat SEI slechts een proevertje is. Heb je geen SEI gehad? Ook dat is geen probleem!
Presentatie economie

Latijn
Geboeid door talen en in het bijzonder door Latijn? Luister dan zeker even naar wat meneer Bloemen te vertellen heeft. Wist je eigenlijk al dat er een Latijnse vertaling van Harry Potter bestaat? Kom dit en nog veel meer te weten in deze presentatie
Presentatie Latijn

Wiskunde
Naast de verschillende studierichtingen willen we ook graag meer uitleg geven over de wiskundige component. In iedere ASO én TSO-richting komt het vak wiskunde namelijk aan bod. In deze presentatie legt mevrouw Vangeneugden je graag uit welke verschillen er zijn tussen de wiskunde op ASO en TSO-niveau.

Presentatie wiskunde

Wetenschappen
Ben jij meer wetenschappelijk aangelegd, luister dan zeker naar de uitleg van meneer Boogers. Hij dompelt je onder in de wereld van de biologie, fysica en chemie.
Presentatie wetenschappen


TSO

Handel
Ben jij meer technisch aangelegd én geboeid door de economische actualiteit? Dan is Handel misschien wel de geknipte richting voor jou. Mevrouw Voets vertelt je er graag meer over.
Presentatie Handel

Sociale en Technische Wetenschappen
Mevrouw Coopmans en meneer Dusart nemen je mee op sleeptouw in de richting Sociale en Technische Wetenschappen (STW). Zoals de richting al doet vermoeden is er een belangrijke sociale component, maar ook de wetenschappelijke component mag niet onderschat worden.
Presentatie Sociale en Technische Wetenschappen

BSO

Office en Retail
Office en Retail is een erg praktische richting. Door aan werkplekleren te doen (zowel intern als extern) wordt alle kennis omgezet naar de praktijk. Goederen ontvangen en presenteren, klanten onthalen of telefoongesprekken voeren. Je leert dit en nog veel meer in de richting Office en Retail. Mevrouw Keusters vertelt je er graag meer over.
Presentatie Office en Retail

Voeding-Verzorging
Net zoals de richting Office en Retail is ook Voeding-Verzorging een erg praktische richting. Ook in deze richting wordt alle kennis uitvoerig toegepast in de praktijk. Je leert er kennismaken met de leefwereld van zowel ouderen als kinderen. Zegt je dit wel iets? Bekijk dan zeker de voorstelling die mevrouw Vanderspickken heeft uitgewerkt.
Presentatie Voeding-Verzorging
download ons logo

download een .zip bestand met alle varianten van ons logo of bekijk hier onze volledige huisstijl

download