SJB Zonhoven
Kleine Hemmenweg 4A
3520 Zonhoven
Tel: +32 11 55 99 90
info@sjbzonhoven.be

office

Situering

De vorming in de derde graad office bso bestaat uit 2 componenten:

  • een communicatieve component waarin praktische aspecten van zakelijke communicatie in het Nederlands, Frans en Engels worden aangebracht;
  • een bedrijfsgerichte component met de basismodule ‘Office’ en de keuzemodule ‘Logistiek’.

    - In de basismodule ‘Office’ leer je in de kantoorklas en in het stagebedrijf de taken van een administratief medewerker op praktijkgerichte wijze: zelfstandig secretariële taken uitvoeren zoals onthaal, bijhouden van een agenda, documenten en presentaties maken, cijfergegevens verwerken met een rekenblad, werken met gegevensbanken. Een zeer diepgaande ICT-vorming is hier belangrijk. Je leert te werken met een professioneel boekhoudpakket.

    - In de keuzemodule ‘Logistiek’ leer je in het vaklokaal logistiek en in het stagebedrijf op praktijkgerichte wijze zelfstandig goederen te ontvangen, op te slaan en verzendklaar te maken in een magazijn. Je leert deze goederen te registreren in de voorraadadministratie.

Wie kan starten in deze studierichting?

De instapvereiste voor de derde graad office bso is interesse voor zittend uitvoerend administratief werk en voor logistiek. In principe stroomt de jongere uit het tweede leerjaar van de tweede graad office en retail bso in de derde graad office bso in. De jongere uit de tweede graad handel tso en handel-talen tso kan hier ook terecht.

Wat na deze studierichting?

Op het einde van het tweede jaar van de derde graad office bso krijgen de jongeren het getuigschrift van de derde graad secundair onderwijs.

Na de derde graad office bso kan de jongere doorstromen naar het derde leerjaar van de derde graad kantooradministratie en gegevensbeheer bso of het derde leerjaar van de derde graad logistiek bso om het diploma secundair onderwijs te behalen.


Lessentabellen 3de graad

download ons logo

download een .zip bestand met alle varianten van ons logo of bekijk hier onze volledige huisstijl

download