SJB Zonhoven
Kleine Hemmenweg 4A
3520 Zonhoven
Tel: +32 11 55 99 90
info@sjbzonhoven.be

Organisatie en logistiek

Inhoud van de richting organisatie en logistiek

Ga je graag met mensen om in een verkoop situatie?
Wil je mensen leren onthalen in een bedrijfsomgeving?
Zie je je later misschien in een magazijn werken of de materialen voor een vergadering of event klaarzetten? Dan is deze praktische studierichting met finaliteit arbeidsmarkt, misschien iets voor jou.

Deze brede richting laat je kennismaken met de werking van een onderneming. Je verwerft kennis en vaardigheden over zowel onthaal en administratie, verkoop als over logistiek. In de 3e graad kan je dan nog meerdere richtingen uit..

Je leert hoe je bezoekers moet onthalen, registreren en informeren. Maar ook hoe je ondersteuning kan bieden bij interne vergaderingen . Daarnaast leer je (elektronische) post en documenten digitaal dient te verwerken en je verwerft de ICT-vaardigheden die nodig zijn om commerciƫle documenten op te stellen. Tijdens het aanleren van deze administratieve taken leer je met de nodige precisie werken en eenvoudige softwarepakketten gebruiken.

Je leert goederen in ontvangst nemen, transporteren en opslaan in een magazijn. De administratie die hierbij hoort (documenten, informatie digitaal verwerken, logistieke ondersteuning bieden..) krijg je stap voor stap onder de knie. Je krijgt de kans om te leren werken met hulpmiddelen zoals een steekwagentje, een transpallet of een leestoestel.

Voor de verkoop leer je hoe je producten in een winkel presenteren kan op een correcte manier. Je oefent je in eenvoudige inpaktechnieken en leert vlot communiceren in het Nederlands en in vreemde talen (Frans, Engels).

De concrete lessentabel van het derde jaar kan je hier vinden, die van het 4de jaar is nog onder constructie.

Onze vakleerkracht heeft ook nog een presentatie gemaakt over deze richting. Je kan deze hier bekijken.

Welke studierichtingen zijn mogelijk in de derde graad?

  • Onthaal, organisatie en sales
  • Logistiek

download ons logo

download een .zip bestand met alle varianten van ons logo of bekijk hier onze volledige huisstijl

download